Referitor la articolul "Fostul rector al UMF Iasi, artizanul unor licitatii trucate cu aparatura medicala", publicat la 4 noiembrie a.c., dintr-o regretabila eroare, a aparut numele profesorului Vasile Burlui. Pentru a lamuri aceasta situatie, domnia
Referitor la articolul "Fostul rector al UMF Iasi, artizanul unor licitatii trucate cu aparatura medicala", publicat la 4 noiembrie a.c., dintr-o regretabila eroare, a aparut numele profesorului Vasile Burlui. Pentru a lamuri aceasta situatie, domnia sa a facut urmatoarele precizari:
Sunt una dintre persoanele care crede cu adevarat in libertatea presei si in locul important pe care aceasta trebuie sa-l ocupe intr-o societate democratica.
Conditia este, insa, ca cei care lucreaza in presa sa fie cu adevarat profesionisti.
Cu parere de rau, acest lucru nu se poate spune despre doamna Ionela Neagu care, in articolul "Fostul rector al UFM Iasi, artizanul unor licitatii trucate de aparatura medicala", aparut in data de 4 noiembrie 2005, a dovedit o lipsa de profesionalism care discrediteaza o publicatie prestigioasa, precum cea condusa de dumneavoastra.
In articolul sau, doamna Ionela Neagu sustine ca Rectorul Vasile Burlui a trucat o multime de licitatii pe perioada ultimelor sale doua mandate, si chiar da cateva exemple, in acest sens. Ca atare, sustine doamna respectiva, Rectorul a fost suspendat.
Daca doamna Ionela Neagu si-ar fi facut o minima informare inainte de a scrie ar fi stiut ca mandatul meu de Rector a inceput in aprilie 2004 si ca "artizanul unor licitatii trucate de aparatura medicala" este fostul Rector, Prof. Dr. Carol Stanciu, cel care a condus UMF Iasi timp de 12 ani si care trebuie sa raspunda, intr-adevar, in 10 dosare instrumentate de catre organele de justitie. Aceste nereguli au fost constatate de catre comisia de audit a Ministerului Educatiei si Cercetarii, condusa chiar de catre seful acestui compartiment, dl Gabriel Stefanescu.
Mai mult decat atat, pentru a acoperi aceste grave nereguli, Prof. Stanciu, care are aproape 69 de ani, sustinut de alti profesori pensionabili din Senat, a cerut revocarea mea, in cadrul unei sedinte de Senat care nu a respectat nici prevederile Cartei Universitare, nici pe cele ale Legii Invatamantului. Aceasta situatie va fi solutionata de justitie. Daca doriti amanunte, in acest sens, va stam la dispozitie.
De inteles este insa eroarea voita sau nu a doamnei Neagu.
Fata de aceasta situatie, va rog sa luati masurile de cuviinta, altfel imi rezerv dreptul de a actiona redactorul si publicatia dumneavoastra in justitie.

Cu aleasa consideratie, Prof. Univ. Dr. Vasile Burlui

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.