Guvernul a aproba saptamana aceasta hotararea prin care Sala Omnia din fosta cladire a Senatului este transferata de la Ministerul Administratiei si Internelor in administrarea Ministerului Culturii si Cultelor pentru a deveni sediul Teatrului Nation
Guvernul a aproba saptamana aceasta hotararea prin care Sala Omnia din fosta cladire a Senatului este transferata de la Ministerul Administratiei si Internelor in administrarea Ministerului Culturii si Cultelor pentru a deveni sediul Teatrului National de Opereta "Ion Dacian". Problema mutarii Operetei din sediul pe care il are din 1986 in cladirea Teatrului National din Bucuresti (TNB) s-a pus in acest an, cand noul director al TNB, Ion Caramitru, a cerut inapoi Sala Studio. Aceasta sala va suferi o serie de transformari pentru a deveni adecvata unor spectacole de opereta, a explicat recent arhitectul Romeo Belea. Cele mai importante modificari sunt construirea unui turn al scenei si a doua buzunare laterale destinate schimbarilor rapide de decor. De asemenea, peretii laterali ai salii vor fi apropiati pentru a favoriza transmiterea sunetului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.