NTT Communications, filiala a companiei nipone de telecomunicatii NTT, a anuntat lansarea unui serviciu care le va permite utilizatorilor sa descarce diferite "arome" de pe Internet, gratie unui sistem care reconstruieste local parfumurile selectate,
NTT Communications, filiala a companiei nipone de telecomunicatii NTT, a anuntat lansarea unui serviciu care le va permite utilizatorilor sa descarce diferite "arome" de pe Internet, gratie unui sistem care reconstruieste local parfumurile selectate, transmite Mediafax. Serviciul va functiona pe orice fel de computer conectat la Internet. Totusi, calculatorul trebuie conectat la un dispozitiv special care contine esente mirositoare a caror combinare va permite crearea mai multor parfumuri.
Utilizatorii serviciilor vor trebui sa se conecteze la serviciul NTT Commmunications pentru a selecta ambianta olfactiva pe care o doresc. Informatiile referitoare la componenta aromei selectate vor fi transmise dispozitivului de mirosuri conectat la computer prin intermediul Internetului. Aparatul respectiv va recrea local parfumul ales prin activarea unei emisii de esenta proportionala cu semnalele primite pe Internet. Astfel, utilizatorii serviciului vor putea alege o ambianta care sa ii ajute sa doarma mai bine sau sa lucreze mai eficient. Dispozitivul de creare a parfumurilor este comercializat in Japonia la un pret de 73.500 yeni (525 euro). (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.