Editura Humanitas Educational lanseaza azi, la Green Hours, o serie in care teme mari, precum filozofia, Dumnezeu si rasismul, sunt prezentate pentru cei mici. Seria "Pe intelesul copiilor" a fost preluata de la prestigioasa Editura Seuil si a aparut
Editura Humanitas Educational lanseaza azi, la Green Hours, o serie in care teme mari, precum filozofia, Dumnezeu si rasismul, sunt prezentate pentru cei mici. Seria "Pe intelesul copiilor" a fost preluata de la prestigioasa Editura Seuil si a aparut cu sprijinul Ministerului francez al Afacerilor Externe si al Ambasadei Frantei la Bucuresti. "Filozofia pe intelesul copiilor" de Roger-Pol Droit si "Dumnezeu pe intelesul copiilor" de Jacques Duquesne au fost traduse de Véronique Malengreau-Nicolau, in timp ce "Rasismul pe intelesul copiilor" de Tahar Ben Jelloun a fost tradus de Véronique Malengreau-Nicolau si Brandusa Negulescu. Prima carte reuseste un lucru greu de crezut: ne reinvata ca filozofia a inceput prin a fi un dialog despre problemele care i-au framantat mereu pe oameni si ca demersul filozofic si-a avut punctul de pornire in capacitatea oamenilor de a-si pune intrebari despre lume. In "Rasismul pe intelesul copiilor", Tahar Ben Jelloun demonstreaza ca miturile rasismului au premise false, ca rasa nu este un temei pentru ca un grup sa se proclame superior fata de altul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.