Liderul sindical Marin Condescu a declarat corespondentului Mediafax ca luni se va intalni cu primarul Adriean Videanu, in speranta ca Primaria Capitalei va autoriza mitingul pe care Centrala Nationala Miniera vrea sa il organizeze in 25 noiembrie la
Liderul sindical Marin Condescu a declarat corespondentului Mediafax ca luni se va intalni cu primarul Adriean Videanu, in speranta ca Primaria Capitalei va autoriza mitingul pe care Centrala Nationala Miniera vrea sa il organizeze in 25 noiembrie la Bucuresti.
Condescu a spus ca va incerca sa il convinga pe primarul general sa aprobe desfasurarea in conditii legale a actiunii de protest, Centrala Nationala Miniera neavand probleme cu fortele de ordine la alte mitinguri pe care le-a organizat.
Liderul sindical a precizat ca, daca mitingul nu va fi autorizat, aceasta problema va fi discutata, in 22 noiembrie, la Bruxelles, de catre Comitetul de Dialog Social, sectorul mine, din cadrul Uniunii Europene. Condescu a spus ca sindicatele s-au plans, de altfel, oficial, la Bruxelles, de tratamentul discriminatoriu de care au parte in organizarea actiunii de protest din 25 noiembrie.
Potrivit acestuia, Asociatia Constitutiva a Organizatiilor Revolutionare din Decembrie 1989 si-a manifestat solidaritatea cu mitingul minerilor si intentia de a protesta alaturi de acestia in Bucuresti. Condescu a spus, insa, ca Centrala Nationala Miniera nu va lasa pe nimeni sa participe la mitingul sau daca nu este membru CNM.
Primaria Capitalei a respins cererea CNM de organizare a mitingului de protest din Bucuresti, in 25 noiembrie, reprezentantii municipalitatii aratandu-se ingrijorati de posibila sosire in Capitala a 10.000 de mineri. Primaria si-a dat acceptul ca putin peste o mie de mineri sa vina si sa protesteze in grupuri de cel mult 200 de persoane la Guvern si in fata sediilor partidelor aflate la putere. Centrala Nationala Miniera (CNM) a solicitat Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) sa asigure contra cost cateva garnituri de tren pentru minerii care vor sa vina la Bucuresti la miting, solicitarea fiind respinsa. Ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, a declarat agentiei Mediafax ca cererea nu poate fi aprobata atat timp cat Primaria Capitalei nu a autorizat o astfel de manifestare.
Marin Condescu declara, in urma cu cateva zile, ca minerii pot sa mearga si individual, cu autobuze si microbuze, spre Capitala, pentru a protesta, acestia riscand cel mult o amenda din partea fortelor de ordine.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.