Comisarii Garzii Financiare vor purta uniforma de culoare inchisa, arma si vor insoti, incepand de anul viitor, procurorii Parchetului General si politistii la efectuarea perchezitiilor. Propunerea ii apartine presedintelui Agentiei Nationale de Admi
Comisarii Garzii Financiare vor purta uniforma de culoare inchisa, arma si vor insoti, incepand de anul viitor, procurorii Parchetului General si politistii la efectuarea perchezitiilor. Propunerea ii apartine presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sebastian Bodu, si este cuprinsa intr-un proiect de lege care va intra in dezbaterea Parlamentului in luna decembrie. Potrivit acestuia, Fiscul ar urma sa deruleze doar controale fiscale cu scopul de a aduce bani la bugetul statului, iar Garda Financiara sa se ocupe de descoperirea faptelor de evaziune fiscala. In opinia lui Bodu, uniforma si arma purtate de comisarii Garzii Financiare "vor impune respect". "Este un organism semimilitarizat, sunt inarmati, vor purta si uniforma. Cred ca e mai mare impactul cand intra Garda Financiara", a mai spus presedintele ANAF, precizand ca noul proiect de lege acorda comisarilor Garzii Financiare dreptul de a efectua investigatii premergatoare cercetarii penale. Este vorba despre verificari, audierea unor persoane, note informative si prelevarea de inscrisuri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.