Meteorologii atentioneaza asupra racirii vremii, in intervalul 18 noiembrie, ora 20 - 21 noiembrie, ora 8.00, se arata intr-un comunicat al Ministerului Mediului. Vremea rece si ninsorile vor afecta cea mai mare parte a tarii, toate prefecturile f
Meteorologii atentioneaza asupra racirii vremii, in intervalul 18 noiembrie, ora 20 - 21 noiembrie, ora 8.00, se arata intr-un comunicat al Ministerului Mediului. Vremea rece si ninsorile vor afecta cea mai mare parte a tarii, toate prefecturile fiind atentionate. Astfel, incepand din noaptea de vineri spre sambata, vremea va capata treptat aspect de iarna. Va ninge in toate regiunile, iar ninsorile vor fi asociate si cu intensificari de vant, indeosebi in estul tarii si la munte. Este posibil sa se depuna strat de zapada, care sa fie mai consistent la deal si la munte. Valorile termice care urmeaza sa se inregistreze vor fi cu pana la 8-10 grade mai scazute decat cele normale la aceasta data.
Precipitatii de 40l/mp in Capitala
Cele peste 500 de utilaje de deszapezire din Capitala sunt in alerta pentru prima ninsoare, pentru astazi si maine fiind prognozate precipitatii de peste 40 de litri pe metrul patrat, a declarat, ieri, viceprimarul general al Capitalei, Razvan Murgeanu. "Prognoza de weekend nu este deloc fericita. Incepand de sambata vor cadea precipitatii, nu stim sub ce forma, dar vor fi consistente, de peste 40 de litri pe metrul patrat. Fie ca este ploaie, fie ca e zapada, va fi o problema pentru Bucuresti. Dar suntem in alerta pentru a limita efectele unei posibile inundatii, dar cel mai probabil, al unei ninsori in Bucuresti", a precizat Murgeanu. Potrivit oficialului municipal, peste 500 de utilaje de deszapezire - pluguri, cisterne cu material antiderapant lichid si utilaje cu material antiderapant solid - sunt in stare de alerta, pregatite sa intervina in caz de ninsoare. "In sectoarele in care predomina cartierele de blocuri, firmele s-au dotat cu utilaje mai mici, care vor intra pe aleile secundare dintre blocuri, astfel incat deszapezirea sa se faca mai bine si mai complet", a mai spus Murgeanu.
In acest moment toate utilajele sunt functionale, municipalitatea avand o evidenta exacta a acestora. "Avem date cu numerele de inmatriculare ale acestora si le putem depista daca sunt sau nu in trafic. Exista un orar care trebuie respectat, in functie de nevoi, in caz contrar, trecem la sanctiuni", a mai precizat viceprimarul general. Potrivit lui Murgeanu, la ora actuala exista toate premisele ca iarna sa nu mai ia municipalitatea pe nepregatite. Viceprimarul este de parere ca Bucurestiul se blocheza nu neaparat din cauza zapezii, ci a traficului. "Bucurestiul se blocheaza nu neaparat din cauza zapezii, ci din cauza traficului. Utilajele au cate patru-cinci metri lungime, iar intr-un trafic aglomerat nu fac fata", a explicat el. Din acest motiv, municipalitatea recomanda bucurestenilor sa foloseasca mijloacele de transport in comun pe timp de ninsoare, iar masinile sa le parcheze pe o singura margine a drumului. "De asemenea, recomandam soferilor bucuresteni sa intre in trafic cu masini pregatite pentru iarna, pentru a evita blocarea circulatiei", a adaugat Murgeanu. (M.S., L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.