Gestiunea politicii monetare din Ungaria si Polonia s-ar putea dovedi o sarcina dificila, daca ratele dobanzilor la nivel international vor creste inainte ca ambele state sa-si reduca datoriile si sa prezinte strategii credibile de adoptare a euro, t
Gestiunea politicii monetare din Ungaria si Polonia s-ar putea dovedi o sarcina dificila, daca ratele dobanzilor la nivel international vor creste inainte ca ambele state sa-si reduca datoriile si sa prezinte strategii credibile de adoptare a euro, transmite Reuters, preluat de Mediafax.
Potrivit lui Gyorgy Kopits, unul dintre membrii Consiliului monetar al bancii centrale ungare, perspectivele privind evolutia ratelor dobanzilor din cele doua state au devenit incerte. "In prezent suntem intr-un moment de incertitudine privind politica monetara", a spus Kopits.
El a adaugat ca cele doua tari, cele mai mari din grupul care a aderat la UE in 2004, trebuie sa aiba in vedere ca statutul de membru al gruparii europene si o politica monetara adecvata nu sunt suficiente pentru a le proteja impotriva unor eventuale atacuri impotriva monedelor nationale. Gradul de determinare a autoritatilor din cele doua tari in privinta trecerii la euro si reducerii deficitului bugetar s-a redus in ultima perioada. Oficialul a adaugat ca Guvernele celor doua state trebuie sa fie constiente ca nu vor beneficia, in privinta cheltuielilor publice, de mai multa flexibilitate decat Romania si Bulgaria, state candidate la UE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.