Presedintele rus, Vladimir Putin, si premierul italian, Silvio Berlusconi, s-au aflat ieri la Samsun (nord-estul Turciei), pentru inaugurarea unei conducte petroliere si participarea la un summit trilateral cu premierul turc Recep Tayyip Erdogan cons
Presedintele rus, Vladimir Putin, si premierul italian, Silvio Berlusconi, s-au aflat ieri la Samsun (nord-estul Turciei), pentru inaugurarea unei conducte petroliere si participarea la un summit trilateral cu premierul turc Recep Tayyip Erdogan consacrat cooperarii in domeniul energetic, informeaza Mediafax. Conducta petroliera submarina Blue Stream asigura transportul de petrol rus de la rafinaria din Izobilnoi (sudul Rusiei) catre Portul Samsun, la Marea Neagra. Ei vor avea apoi discutii bilaterale si trilaterale care vor viza in special domeniul energetic. Moscova, Roma si Ankara iau parte la mai multe proiecte majore de transportare a petrolului si gazului, Turcia avand ambitia de a deveni un "coridor energetic" intre statele europene consumatoare si regiunile producatoare din Asia Centrala, Marea Caspica si Orientul Mijlociu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.