Continuarea programului de subventionare a pretului aferent utilajelor agricole nu reprezinta un ajutor de stat acordat societatii Tractorul, ci o forma de sprijinire a fermierilor de care, implicit, va putea beneficia orice producator, a declarat, i
Continuarea programului de subventionare a pretului aferent utilajelor agricole nu reprezinta un ajutor de stat acordat societatii Tractorul, ci o forma de sprijinire a fermierilor de care, implicit, va putea beneficia orice producator, a declarat, ieri, premierul Calin Popescu Tariceanu.
El a amintit ca reglementarile actuale interzic Guvernului sa acorde ajutoare de stat unei intreprinderi. "Scopul nu este sa ajutam neaparat uzina Tractorul, ci sa permitem fermelor sa devina productive, prin echipamentele necesare. Este o concurenta. Agricultorii vor cumpara de pe piata libera orice doresc, fara ca Guvernul sa intervina si sa distorsioneze piata", a spus Tariceanu, potrivit Mediafax.
Ministrul de stat Gheorghe Pogea a anuntat, marti, ca Executivul este dispus sa continue programul de sprijinire a producatorilor agricoli pentru achizitionarea de combine, echipamente si tractoare, prin subventionarea a 45% din pretul utilajelor, in limita unei sume totale de circa 150 miliarde lei vechi.
Muncitorii uzinei Tractorul au organizat, in ultimele zile o serie de actiuni de protest pentru a atrage atentia autoritatilor fata de situatia dificila a fabricii.
Ei au transmis Guvernului o scrisoare in care solicita alocarea subventiei de 150 de miliarde de lei vechi pentru continuarea programului de subventionare a tractoarelor si utilajelor agricole destinate fermierilor, acordarea unui credit garantat in valoare de 80 de miliarde de lei pentru plata datoriilor la utilitati si pastrarea locurilor de munca, dupa privatizarea uzinei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.