Sindicatele din Educatie cred ca premierul greseste cand cere profesorilor sa nu tina cont de deciziile liderilor lor, atat timp cat acestia au rolul de a aplica hotararile membrilor de sindicat: "Premierul uita un lucru: oamenii nu fac ce vor lideri
Sindicatele din Educatie cred ca premierul greseste cand cere profesorilor sa nu tina cont de deciziile liderilor lor, atat timp cat acestia au rolul de a aplica hotararile membrilor de sindicat: "Premierul uita un lucru: oamenii nu fac ce vor liderii, ci invers, noi facem ceea ce ne cer ei", a declarat Aurel Cornea, presedintele Federatiei Sindicatelor din Invatamant (FSLI), dupa apelul premierului catre profesori de a reveni in clase indiferent de hotararile liderilor sindicali. Aceeasi pozitie o are si Razvan Bobulescu, presedintele "Alma Mater": "Primul-ministru tot nu a inteles cum functioneaza sindicatele. Nu a inteles ca nu noi decidem asupra mersului unei actiuni sindicale, ci oamenii", a spus acesta. Unii profesori au reluat activitatea, dar nu pentru ca ar fi multumiti de oferta Guvernului sau pentru ca-i roaga premierul, ci pentru ca multi traiesc in "saracie lucie", avand o situatie materiala foarte grea. Premierului Tariceanu - fost cadru didactic - trebuie sa afle ca un invatator debutant are un salariu de 348 de lei, iar un profesor debutant 445 de lei, a spus Gheorghe Isvoranu, presedintele federatiei "Spiru Haret". Acesta considera ca premierul "mai bine s-ar aseza la masa negocierilor" si ar gasi o solutie pentru iesirea din criza, decat sa faca apel la profesori sa se intoarca la scoala. Cadrele didactice sunt in greva din 7 noiembrie, iar marti, cele patru federatii sindicale din Educatie au decis ca vor continua actiunea, deoarece au o sustinere de peste 70 la suta dintre sindicalisti. Potrivit legislatiei sindicale, administratia nu e obligata sa plateasca grevistii pentru perioada in care au oprit lucrul, iar salariile se diminueaza proportional cu numarul de zile de greva generala. Ministerul Educatiei si Cercetarii a cerut instantei sa se pronunte asupra legalitatii grevei generale pe care profesorii au declansat-o in 7 noiembrie, iar azi se ia o decizie in acest sens. Tot azi profesorii organizeaza un miting la Bucuresti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.