Radicalii maghiari spera sa convinga membrii UDMR sa ii sprijine pentru infiintarea Partidului Civic Maghiar. Presedintele filialei UCM Covasna, Gazda Zoltan, a facut ieri un apel la populatia judetului sa sprijine initiativa de infiintare a noului p
Radicalii maghiari spera sa convinga membrii UDMR sa ii sprijine pentru infiintarea Partidului Civic Maghiar. Presedintele filialei UCM Covasna, Gazda Zoltan, a facut ieri un apel la populatia judetului sa sprijine initiativa de infiintare a noului partid, astfel ca, "dupa 15 ani, si pentru comunitatea maghiara din Romania sa poata incepe procesul de democratizare, al carui principiu de baza este pluripartitismul".
Liderul UCM din Covasna a precizat ca semnatura nu va insemna in mod direct si adeziunea la viitorul partid, ci doar va face posibila inregistrarea PCM, astfel ca si membrii UDMR pot semna listele de sustinere. Gazda a precizat ca este posibil sa ceara o audienta presedintelui Traian Basescu pentru a-i solicita o garantie ca reprezentantii UCM nu vor fi impiedicati in acest demers. Noul partid se doreste o alternativa la UDMR, un loc important in programul acestuia avandu-l autonomia si infiintarea unui sistem institutional autonom in Transilvania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.