Banca Comerciala Romana a obtinut, dupa primele noua luni, un profit net de aproape 650 de milioane lei, aproximativ 180 de milioane euro. Suma este cu 20 de milioane euro peste castigul realizat de BCR in intreg anul 2004, cand banca a inregistrat
Banca Comerciala Romana a obtinut, dupa primele noua luni, un profit net de aproape 650 de milioane lei, aproximativ 180 de milioane euro. Suma este cu 20 de milioane euro peste castigul realizat de BCR in intreg anul 2004, cand banca a inregistrat un profit net de 161 de milioane euro. La jumatatea acestui an, castigul BCR a depasit 121 de milioane euro in conditiile in care pe 2005 a fost prevazut un profit in jur de 190 milioane de lei.
Potrivit conducerii bancii, activele BCR s-au ridicat la sfarsitul lunii septembrie la 28,7 miliarde lei, respectiv peste 8 miliarde euro.
Dupa primele trei trimestre, soldul creditelor s-a cifrat 13,8 miliarde lei , aproximativ 3,9 miliarde euro. Din aceasta suma, 5,3 miliarde lei reprezinta finantari acordate populatiei. Depozitele atrase au insumat 19,8 miliarde lei.
BCR se afla in ultima faza a procesului de privatizare. In etapa finala s-au calificat Erste Bank si Banco Commercial Portugues.
Potrivit unor surse din piata, una dintre ofertele celor doi finalisti ar fi atins pragul de trei miliarde euro, ambii investitori plasandu-se si la nivelul ofertelor tehnice inaintea concurentilor considerati favoriti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.