Profesorii din Bistrita Nasaud si Covasna incep sa renunte la greva. In judetul Covasna au fost reluate cursurile la sapte scoli, in timp ce in Bistrita - Nasaud doar 22 din cele peste 400 de unitati scolare mai sunt in greva generala, la restul fiin
Profesorii din Bistrita Nasaud si Covasna incep sa renunte la greva. In judetul Covasna au fost reluate cursurile la sapte scoli, in timp ce in Bistrita - Nasaud doar 22 din cele peste 400 de unitati scolare mai sunt in greva generala, la restul fiind o greva partiala. In zona Buzaielor, din cele 16 institutii de invatamant, in sapte au fost reluate cursurile. Potrivit aceleiasi surse, pe langa scolile din Floroaia Mica, Floroaia Mare si Intorsura Buzaului, care au reluat de miercuri cursurile, si la unitatile din Radauti, Sita Buzaului, Bobocea, Scradoasa, s-au tinut ore ieri, a declarat Vasile Bumbac, presedintele FSLI. Potrivit acestuia, membrii sindicali ai acestor institutii - in total 150 de cadre didactice, afiliate la FSLI - considera ca greva nu mai e justificata deoarece s-a obtinut 5% din PIB pentru Educatie, iar, in conditiile actuale, nu se poate obtine o majorare salariala mai mare decat cea oferita de Guvern. Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, numarul profesorilor care au renuntat la greva a crescut de la 1.689 la 1.710. Printre profesorii care au renuntat la greva se numara zece cadre didactice din mediul urban si 11 din scolile de la tara. La Covasna, membrii sindicali afiliati la FSLI sunt decisi sa continue greva pe termen nelimitat, a spus liderul sindical Nagy Gabor al FSLI Covasna. Premierul Calin Popescu Tariceanu a lansat, joi, un apel catre profesori, cerandu-le sa reia activitatea indiferent de decizia liderilor sindicali, amintind ca cererea principala de finantare a proiectelor de reforma din Educatie cu 5% din PIB a fost aprobata de Guvern.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.