Martin Jahn, ministrul adjunct al Economiei cehe, a anuntat ca Guvernul a decis alocarea unor fonduri in valoare de 51 milioane euro pentru pregatirea zonei Nosovice, din nord-estul Cehiei, in care compania sud-coreeana producatoare de automobile Hyu
Martin Jahn, ministrul adjunct al Economiei cehe, a anuntat ca Guvernul a decis alocarea unor fonduri in valoare de 51 milioane euro pentru pregatirea zonei Nosovice, din nord-estul Cehiei, in care compania sud-coreeana producatoare de automobile Hyundai va construi o noua uzina de profil. Jahn a precizat, insa, ca regiunea Nosovice nu este varianta definitiva, alte doua locuri urmand a fi atent examinate pentru amplasarea noii uzine de automobile. Compania Hyundai a anuntat recent ca intentioneaza sa investeasca in proiectul amintit un miliard de euro, uzina urmand sa aiba o capacitate de productie de 300.000 automobile anual, ceea ce va necesita angajarea a 3.000 de muncitori. Acordul final este asteptat saptamana viitoare.
O alta uzina producatoare de automobile, KIA, subsidiara a Hyundai, este in constructie la Zilina, in tara vecina, Slovacia, care-si va incepe productia la sfarsitul anului 2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.