Sindicalistii din silvicultura, membri ai confederatiei Consilva, au suspendat protestele de ieri, intrucat proiectul de ordonanta privind protectia sociala a padurarilor disponibilizati datorita retrocedarii padurilor, a primit primul aviz de care a
Sindicalistii din silvicultura, membri ai confederatiei Consilva, au suspendat protestele de ieri, intrucat proiectul de ordonanta privind protectia sociala a padurarilor disponibilizati datorita retrocedarii padurilor, a primit primul aviz de care are nevoie de la ministere. Acest act normativ ar urma sa fie avizat, in cursul zilei de joi, si de Ministerul Muncii, iar in zilele urmatoare de cel de Justitie si de cel al Finantelor Publice, a declarat Marian Stoicescu, liderul sindicalistilor de la Consilva. Daca proiectul de act normativ nu va fi avizat si de celelalte ministere, sindicalistii vor relua protestele. Din cei 26.000 de salariati ai Regiei Nationale a Padurilor Romsilva, peste 7.000 ar urma sa fie disponibilizati ca urmare a aplicarii Legii 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si Justitiei. "Solicitam sume de la 12 la 24 de plati compensatorii, asta insemnand salarii medii nete la nivelul economiei", a afirmat Stoicescu. In ultimii 15 ani, au murit patru padurari si au existat 540 de cazuri de vatamare corporala grave.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.