Liderii PD sunt nemultumiti ca PNL se gandeste sa aiba un candidat propriu la prezidentiale.
Adriean Videanu i-a acuzat ieri pe liberali ca nu cunosc protocolul Aliantei, iar declaratiile lor ascund, de fapt, frustrarea.
"Toate declara

Liderii PD sunt nemultumiti ca PNL se gandeste sa aiba un candidat propriu la prezidentiale.
Adriean Videanu i-a acuzat ieri pe liberali ca nu cunosc protocolul Aliantei, iar declaratiile lor ascund, de fapt, frustrarea.
"Toate declaratiile liderilor liberali, din punctul meu de vedere, au in spate frustrare si necunoastere a protocolului Aliantei.
Conform protocolului Aliantei, PNL are dreptul sa-si desemneze un candidat pentru Presedintie atunci cand vor fi alegeri, care intra in competitie cu candidatul PD si, conform protocolului, cel mai bine clasat devine candidatul Aliantei.
Ramane sa vedem cine este acel candidat, dar aceasta problema este foarte bine reglementata de protocolul Aliantei.
Sau, daca se vrea a modifica protocolul Aliantei si a nu mai respecta acest lucru, este o tema pe care o putem discuta in cadrul Aliantei, in structurile de conducere ale Aliantei", a afirmat ieri Videanu.
Liderul democrat uita insa ceea ce a spus, in urma cu sase luni, seful sau de partid.
Emil Boc declara ca intelegerea dintre PD si PNL ramane valabila pana in 2008. Mai mult, el nu excludea o participare pe cont propriu la alegeri a democratilor.
"Noi avem un protocol al Aliantei pana in 2008, pe care il vom respecta, dar e firesc sa ne preocupe viitorul partidului.
Eu am spus ca obiectivul meu ca presedinte de partid este acela ca PD sa devina cel mai important partid de pe scena politica in 2008 si pana atunci sa fie in prim-planul vietii politice", explica, la acea data, Emil Boc.

Campeanu nu exclude iesirea de la guvernare

Cat va dura intelegerea dintre PNL si PD ramane de vazut. Liberalii nu renunta insa la criticile la adresa lui Traian Basescu, pe care il acuza ca doreste sa slabeasca partidul. Senatorul Radu Campeanu a declarat ca PNL va gasi o metoda prin care sa isi pastreze identitatea si forta, chiar daca acest lucru ar insemna iesirea de la guvernare si trecerea intr-o "opozitie constructiva". El a afirmat ca actiunile presedintelui sunt privite de catre tot mai multi liberali ca ascunzand intentia de a dizolva si slabi PNL si ar urmari trecerea acestuia in categoria fostului Partid National Taranesc Crestin Democrat. Campeanu a afirmat, de asemenea, ca multi lideri ai Partidului Democrat declara ca nu urmaresc decat o functionare buna a Aliantei, insa totul pare a se rezuma numai la declaratii. "Personal, vreau sa-i cred. Nu stiu insa pana cand", a mai spus senatorul liberal.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.