Consiliul Superior de Aparare a Tarii se va reuni azi, la sase luni dupa precedenta sedinta, ce fusese dedicata crizei jurnalistilor rapiti in Irak. Principalele teme ce se vor discuta sunt infiintarea comunitatii de informatii si strategia de securi
Consiliul Superior de Aparare a Tarii se va reuni azi, la sase luni dupa precedenta sedinta, ce fusese dedicata crizei jurnalistilor rapiti in Irak. Principalele teme ce se vor discuta sunt infiintarea comunitatii de informatii si strategia de securitate nationala. Proiectul viitoarei Comunitati de Informatii se afla in dezbaterea unui grup consultativ format din presedintii Comisiilor parlamentare de control al SRI, SIE, de aparare si consilierul prezidential Claudiu Saftoiu. Cel mai probabil, Comunitatea va fi infiintata pe baza unui act legislativ si ar putea fi condusa chiar de consilierul Claudiu Saftoiu. Pe ordinea zi a reuniunii CSAT s-ar putea afla si abuzurile legate de exploatarea padurilor, precum si declasificarea dosarelor pe care premierul Tariceanu le-a primit de la serviciile de informatii. De asemenea, CSAT ar putea lua in discutie si cererea sefului Executivului privind elaborarea unui raport asupra faptelor din jurul telefonului catre procurorul general Ilie Botos.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.