Dupa un an de zile la conducerea Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso nu a reusit sa isi indrepte imaginea in ochii Bruxelles-ului, se arata intr-un material realizat de cotidianul francez Le Figaro. Dimpotriva, numele sau continua sa fie aso
Dupa un an de zile la conducerea Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso nu a reusit sa isi indrepte imaginea in ochii Bruxelles-ului, se arata intr-un material realizat de cotidianul francez Le Figaro. Dimpotriva, numele sau continua sa fie asociat in mediile politice din capitala europeana cu ''echipa fara anvergura'', ''politica incoerenta'' ori cu supunerea fata de guverne sau lumea afacerilor. ''Sefii de stat si de guvern au vrut o Comisie slaba, care sa nu-i umbreasca. Si au avut-o!'', declara un inalt functionar de la Bruxelles. Numai capitalele europene par sa il priveasca cu indulgenta pe fostul prim-ministru investit in functia de presedinte al Comisiei Europene. Iar dintre toate capitalele, Londra il aplauda cel mai tare. ''Noi credem ca Barroso face o munca buna'', se felicita un diplomat britanic. ''Aprobam alegerile sale economice. Este pragmatic si pro-american. Toate aceste lucruri ne convin'', declara acesta. Deja nu mai este un secret, releva Le Figaro, ca Barroso este mult mai apropiat de Tony Blair decat de Jacques Chirac. Primului i se adreseaza cu ''Tony'', pe cand celuilalt cu ''domnule presedinte'', observa ironic cotidianul francez. In context, tandemul Paris - Berlin nu inceteaza sa-i reproseze lui Barroso proasta gestiune a ''afacerii Bolkestein'', abandonarea reformei institutiilor si apararea ''regulii tarii de origine'' in plina campanie pro-constitutionala. ''In ciuda <>-ului Frantei, Germania ramane foarte atasata Constitutiei, iar Berlinul nu a apreciat absolut deloc modul in care Barroso a sters problema institutionala din agenda sa'', declara un diplomat german.
''Totodata, ii reprosam lipsa de realism in chestiunea bugetului european, indisciplina echipei si propunerile contradictorii asupra fiscalitatii'', adauga acesta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.