Uniunea Europeana nu are o orientare politica, iar organizatiei ii lipsesc succesele concrete, a apreciat cancelarul desemnat al Germaniei, Angela Merkel, intr-un interviu publicat de saptamanalul Die Zeit, transmite Mediafax. "Cred ca in acest momen
Uniunea Europeana nu are o orientare politica, iar organizatiei ii lipsesc succesele concrete, a apreciat cancelarul desemnat al Germaniei, Angela Merkel, intr-un interviu publicat de saptamanalul Die Zeit, transmite Mediafax. "Cred ca in acest moment Uniunea Europeana nu este prea capabila sa actioneze, are nevoie sa obtina din nou unele succese", a subliniat Merkel, care va prelua, marti, functia de cancelar. "De aceea este important ca, inainte chiar de a reflecta asupra viitorului Tratatului constitutional, sa demonstreze clar ca exista vointa de a ajunge la un acord in privinta anumitor subiecte, ca de exemplu perspectivele financiare pentru urmatorii ani", a explicat ea. Comparand situatia din UE cu cea din Germania, unde social-democratii si conservatorii au ajuns la un acord asupra a ceea ce doresc sa faca in urmatorii patru ani, Merkel se intreaba "cine decide in Europa ce ar trebui facut in cei patru ani care urmeaza". "Cine decide daca este necesara o directiva asupra caracteristicilor produsilor alimentari, de exemplu?", a spus ea. "Oamenii nu au impresia ca este vorba despre un proces dictat de politica. In opinia mea, este necesara o mai mare orientare in acest domeniu", a conchis Merkel.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.