Primaria Capitalei a demarat procesul pentru organizarea unei licitatii in urma careia sa fie angajat un consultant pe zona metropolitana, a declarat primarul general Adriean Videanu, subliniind ca acest proiect are nevoie de aprobarea specialistilor
Primaria Capitalei a demarat procesul pentru organizarea unei licitatii in urma careia sa fie angajat un consultant pe zona metropolitana, a declarat primarul general Adriean Videanu, subliniind ca acest proiect are nevoie de aprobarea specialistilor si a populatiei inainte de a deveni initiativa legislativa. "Zona metropolitana inseamna in primul rand functiuni si nu neaparat teritoriu. De aceea este extraordinar de important sa rezolvam aceasta problema la nivelul consultantului, nu la vointa unuia sau altuia", a afirmat primarul Capitalei. "Acest proiect trebuie sa fie unul acceptat inainte de orice propunere legislativa. Trebuie acceptat de comunitatile locale, trebuie prezentate beneficiile acestui proiect", a mai spus Videanu. Proiectul metropolitan initiat de Primaria Generala ar urma sa includa 94 de unitati teritoriale, potrivit studiului actual, citat ieri de directorul din cadrul PMB, Victoria Marinela Berza, care se ocupa de acest proiect. Proiectul PMB concureaza cu alte doua - unul inaintat de cinci deputati PNL care au propus infiintarea zonei metropolitane Bucuresti-Ilfov, iar cel de-al doilea a fost avansat la 21 octombrie de PSD Bucuresti, care a introdus in circuitul legislativ al Camerei Deputatilor un proiect privind constructia Zonei Metropolitane Bucuresti, initiat de fostul primar al sectorului, Vasile Gherasim, si aflat in dezbaterea organizatiei de peste doi ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.