Semnatarii memorandumului impotriva Legii minoritatilor au inceput sa cedeze presiunilor facute de UDMR. Presedintele PNL Covasna, Adrian Zaheu, sustine ca nu a semnat memoriul respectiv si ca a aflat tarziu ca numele sau se afla pe acest document. "
Semnatarii memorandumului impotriva Legii minoritatilor au inceput sa cedeze presiunilor facute de UDMR. Presedintele PNL Covasna, Adrian Zaheu, sustine ca nu a semnat memoriul respectiv si ca a aflat tarziu ca numele sau se afla pe acest document. "Ulterior, am aflat ca si numele meu se afla pe acest document, dar subliniez ca personal nu l-am semnat", a spus Zaheu. In documentul semnat la inceputul acestei luni, de mai multi lideri ai coalitiei, alaturi de cei ai opozitiei, se arata ca proiectul de lege privind statutul minoritatilor nationale contravine flagrant Constitutiei Romaniei si dreptului international, si "ofera UDMR legalizarea unor instrumente de purificare etnica, inclusiv prin impunerea cunoasterii limbii maghiare pentru ocuparea unor functii publice".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.