RomTelecom a contestat in instanta decizia Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii de a impune reducerea tarifelor de interconectare la reteaua sa a operatorilor alternativi. ""Aceasta decizie ar putea determina o rebalansare suplimenta
RomTelecom a contestat in instanta decizia Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii de a impune reducerea tarifelor de interconectare la reteaua sa a operatorilor alternativi.
""Aceasta decizie ar putea determina o rebalansare suplimentara a tarifelor pentru a acoperi pierderile suferite din cauza sprijinului care se ofera celorlalti operatori si ar putea intarzia investitiile de modernizare a retelei"", spun reprezentantii RomTelecom.
PRETURI SI COMPETITII. Reducerea tarifelor de interconectare conduce la ieftinirea apelurilor, cresterea traficului si a numarului de abonati la serviciile de telefonie. Aceleasi masuri de fundamentare pe costuri vor fi adoptate si in cazul operatorilor de telefonie mobila identificati ca avand putere semnificativa pe piata. De altfel, ""principala nemultumire a RomTelecom e tocmai faptul ca decizia ANRC permite dezvoltarea concurentei, sub presiunea careia RomTelecom ar putea fi obligat sa accelereze programul de eficientizare a companiei"", se arata intr-un comunicat al ANRC. ANRC isi va sustine pozitia in fata instantei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.