Forumul Cooperarii Economice din zona Asia-Pacific (APEC), reunit in Coreea de Sud si caruia i s-a alaturat si presedintele George W. Bush, a apreciat ca fiind primordiala reducerea subventiilor agricole pentru salvarea negocierilor vizand liberaliza
Forumul Cooperarii Economice din zona Asia-Pacific (APEC), reunit in Coreea de Sud si caruia i s-a alaturat si presedintele George W. Bush, a apreciat ca fiind primordiala reducerea subventiilor agricole pentru salvarea negocierilor vizand liberalizarea comertului mondial. "Daca nu vor fi facute progrese in domeniul agricol, subliniaza declaratia elaborata de ministrii de Externe ai tarilor APEC, nu vom putea face progrese la negocieri in ansamblul lor". Declaratia va fi confirmata si de summit-ul APEC, ce va avea loc maine si sambata, la Pusan. Documentul face un apel catre toti membrii OMC, indeosebi cei ce detin cea mai importanta parte a comertului mondial - indirect membrilor UE - care de fapt obtin si cele mai mari beneficii, sa dea dovada de flexibilitatea necesara pentru a permite succesul reuniunii OMC de la Hong Kong.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.