Seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele, a apreciat, miercuri, la Vaslui, ca "jumatate din agricultura este la limita subzistentei", din cauza exploatarii pe parcele foarte mici a suprafetelor agricole de teren."Nu putem vor
Seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele, a apreciat, miercuri, la Vaslui, ca "jumatate din agricultura este la limita subzistentei", din cauza exploatarii pe parcele foarte mici a suprafetelor agricole de teren."Nu putem vorbi in Romania si nicaieri in lume de o agricultura competitiva in momentul in care aceasta se face pe suprafete mici. De aceea, trebuie create acele ferme de familie in care sa fie comasate minimum 20-40 de hectare de teren pentru a putea vorbi de o agricultura competitiva", a declarat Jonathan Scheele pentru Mediafax. El a apreciat, totusi, ca se observa schimbari in domeniul agriculturii, situatia fiind mai incurajatoare decat in urma cu doi ani, de cand a inceput implementarea Programului SAPARD in Romania. Seful delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti crede ca exista un numar foarte scazut de proiecte private pentru productia agricola si exploatatiile agricole. Scheele considera ca la fel de importanta este dezvoltarea infrastructurii rurale, domeniu in care trebuie sa se implice mai mult autoritatile locale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.