O firma care are de recuperat de la UREX Rovinari 15 miliarde de lei vechi a cumparat caietul de sarcini pentru a participa la licitatia organizata pentru vanzarea uzinei. Societatea constanteana Pann Eurodentis SRL a fost inselata de Alexandru Crisa

O firma care are de recuperat de la UREX Rovinari 15 miliarde de lei vechi a cumparat caietul de sarcini pentru a participa la licitatia organizata pentru vanzarea uzinei. Societatea constanteana Pann Eurodentis SRL a fost inselata de Alexandru Crisan, fost patron al UREX Rovinari, cu suma de 15 miliarde de lei vechi, dupa ce Eurodentis a virat banii in conturile lui Crisan contra unei cantitati mari de fier vechi, pe care patronul brasovean nu avea de unde sa o dea.

Un singur candidat posibil pentru licitatie

La licitatia care va fi organizata joi pentru privatizarea Urex nu s-a inscris nici o firma. Singura societate care a cumparat caietul de sarcini este chiar Pann Eurodentis. Cu toate acestea, conform declaratiei date de Mariana Somnea, reprezentantul administratorului judiciar al uzinei, o firma este inscrisa la licitatie doar dupa ce plateste garantia de cinci miliarde de lei. Firma din Constanta face parte din lista de societati care au de recuperat bani de la UREX, reprezentanti ai acesteia fiind prezenti la licitatiile anterioare organizate pentru vanzarea uzinei din Rovinari. Licitatia de joi este a doua la care uzina este scoasa la vanzare pentru suma de 300 de miliarde de lei vechi, la cat a fost evaluat patrimoniul sau. Alexandru Crisan a cumparat UREX Rovinari in 1999 pentru mai putin de trei miliarde de lei vechi. Uzina a intrat anul trecut in faliment, patronul brasovean fiind arestat pentru ca ar fi prejudiciat societatea cu mai multe miliarde. Dupa ce uzina a intrat in faliment, Crisan si-a pierdut calitatea de patron al societatii, aceasta fiind scoasa la vanzare, fara succes, de mai multe ori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.