Intr-un sondaj realizat ieri de Reuters se arata ca Romania si Bulgaria au sanse mari sa adere la Uniunea Europeana in 2007, cu singura conditie sa intensifice ritmul pregatirilor pentru a se conforma cerintelor gruparii. Au existat insa si analisti
Intr-un sondaj realizat ieri de Reuters se arata ca Romania si Bulgaria au sanse mari sa adere la Uniunea Europeana in 2007, cu singura conditie sa intensifice ritmul pregatirilor pentru a se conforma cerintelor gruparii. Au existat insa si analisti care au indicat un nivel de 10% al sanselor ca Romania si Bulgaria sa devina membre UE in 2007. Din totalul celor intervievati, 24 au considerat ca Romania are peste 50% sanse sa adere la UE in 2007, in timp ce pentru Bulgaria 25 au prognozat acest lucru.
"Decizia apartine Consiliului de Ministri. Cred ca oficialii UE nu vor dori sa agite spiritele acum, insa o eventuala amanare a integrarii nu poate fi exclusa", a afirmat Dagmar Alpen, analist la firma de cercetare Oppenheim Research.
Potrivit raportului anual al UE, Romania trebuie sa elimine coruptia, crima organizata, sa-si intareasca granitele, sa reformeze sistemul juridic si sa creeze institutii capabile sa gestioneze fondurile in valoare de miliarde de euro primite de la UE.
In luna octombrie, Fondul Monetar International a criticat rata inflatiei stabilita de autoritatile romane si deficitul de cont curent din Bulgaria. Potrivit studiului, amanarea cu un an a integrarii ar putea determina cele doua state sa continue sa implementeze reformele, ceea ce ar fi un avantaj pentru acestea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.