Urmare din numarul trecut

Forta si-ntelepciunea intru interesul natiunii nu pot veni decat din ea insasi, iar prilejul istoric dat de procesul integrarii europene exista. Calea, este accesul bunelor solutii la nivelul deciziei prin in
Urmare din numarul trecut

Forta si-ntelepciunea intru interesul natiunii nu pot veni decat din ea insasi, iar prilejul istoric dat de procesul integrarii europene exista. Calea, este accesul bunelor solutii la nivelul deciziei prin intelegerea si folosirea corecta a parghiilor democratiei, impletirea diverselor interese, iar nu lupta oarba dintre ele, nimicirea reciproca.
Energia antreprenoriala autohtona trebuie descatusata. Valoarea adaugata prin investitie, munca si inovatie sunt singurele resurse reale de crestere economica, locuri de munca si, in final, de prosperitate. Dialogul social real, intre gruparile de angajatori si angajati, parti ce vor si au ceva de spus, trebuie cultivat in timp ce galcevele politicianiste trebuie ignorate, izolate, lasate fara aerul atentiei publice.Mediul de afaceri, ca suma a celor mai active si pozitive atitudini trebuie sa capete constiinta de sine, sa devina o reala comunitate si sa-si dirijeze coerent resursele si sprijinul, sa preia initiativa, aducand acea parte bolnava a politicului cu picioarele pe pamant si punand capat crizelor artificiale alimentate doar de minciuna, aroganta si lacomie.Lipsa acestei atitudini ferme si imediate va adanci criza generalizata, buruiana va-nflori iar si iar, cu tot cu gradinarii ei netrebuitori, carora le platim leafa si huzurul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.