Pe 13 noiembrie, Circuit de Catalunya a fost gazda a ceea ce a reprezentat finalul unui sezon de exceptie pentru SEAT Sport. Fiind parte in campionatul GT al Spaniei, ultima etapa din SEAT León Supercopa a constituit si premiera pentru "European Mas

Pe 13 noiembrie, Circuit de Catalunya a fost gazda a ceea ce a reprezentat finalul unui sezon de exceptie pentru SEAT Sport. Fiind parte in campionatul GT al Spaniei, ultima etapa din SEAT León Supercopa a constituit si premiera pentru "European Masters", o competitie care va reuni cei mai buni patru piloti din fiecare editie Supercopa care se desfasoara in Spania, Germania, Anglia si Turcia.
Intrecerea, care ar fi trebuit sa aiba loc pe circuitul din Istanbul la 26 noiembrie, si-a schimbat locul de desfasurare pentru ca SEAT Sport a dorit sa organizeze, chiar in Spania, o festivitate de omagiere a primei victorii obtinuta intr-un Campionat Mondial FIA de un pilot spaniol la volanul unei masini produsa in Peninsula Iberica. Performanta a fost obtinuta de Jordi Gené in urma cu numai cateva saptamani, iar evenimentul a implicat noul SEAT León WTCC in etapa de la Valencia a World Touring Car Championships (WTCC).
De la eveniment nu a lipsit nici Gené, nici modelul León care a castigat la Valencia. Mai mult, SEAT Sport a prezentat, in premiera mondiala, o noua masina, spectaculoasa, care va fi folosita ca baza pentru Supercopa in urmatorii ani.
Noul León Supercopa a fost dezvoltat pornindu-se de la cea mai recenta generatie León, iar caracteristicile bolidului vor mentine SEAT in elita competitiilor monomarca pentru turisme.

Crestere internationala pentru Supercopa

"SEAT León European Masters Supercopa" va reuni 16 masini la start, automobile care au participat in acest an la Supercupa Turciei, iar finalul sezonului va scoate in evidenta interesul din ce in ce mai mare pe care il starneste aceasta competitie care a inceput in Spania, in 2002.
In cei patru ani de existenta, SEAT León Supercopa a creat o nisa in calendarul motorsportului international, pentru a deveni o intrecere de referinta care a fost introdusa in programul celor mai importante competitii.
In Spania, SEAT León Supercopa s-a alaturat campionatului GT, Grand Prix-ului Spaniei de Formula 1 si Campionatului Mondial de Turisme (WTCC); in Germania au fost aceleasi week-end-uri si pe aceleasi circuite ca si DTM (n.a. campionatul de turisme al Germaniei), iar in Anglia a figurat alaturi de BTCC (n.a. competitia britanica de turisme). Succesul inregistrat de Supercopa a fost remarcabil si in Turcia, unde - la fel ca in Spania - etapele au fost curse de sustinere pentru Grand Prix-ul de Formula 1 si pentru World Touring Car Championships (WTCC).

De la Supercopa la WTCC

Ca rezultat al performantelor foarte bune inregistrate, este interesant de notat ca cei mai tineri doi piloti oficiali din Campionatul Mondial de Turisme (WTCC), Peter Terting si Robert Huff, au ajuns la acest nivel dupa ce si-au facut ucenicia in Supercopa.
In prezent, la diferitele curse Supercopa participa peste 75 de piloti, iar intrecerile au loc in tari de pe patru continente.
In Spania, unde premiile oferite au ajuns la peste 700.000 euro in acest sezon, iar Marc Carol - castigatorul titlului in 2005 - a fost recompensat cu sansa de a participa la una din etapele WTCC cu un SEAT Toledo Cupra inscris de echipa oficiala. Evenimentul a avut loc la Cheste, unde a si marcat puncte in mansa a doua.

European Masters

Un total de 16 piloti - cate patru din Germania, Spania, Marea Britanie si Turcia - vor concura in prima editie a "European Masters", o veritabila Cupa a natiunilor, care va determina cine va fi pilotul numarul 1 din cele patru SEAT León Supercup, desfasurate in 2005. SEAT Sport va oferi un premiu deosebit de atractiv pentru castigator: participarea la una din etapele europene ale editiei 2006 din World Touring Car Championships, cu sustinere completa din partea echipei oficiale a marcii spaniole.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.