Agricultura este unul dintre domeniile prioritare pentru Romania si, de aceea, bugetul pentru anul viitor prevede o crestere cu 20 la suta a resurselor financiare alocate acestui sector, a afirmat premierul Calin Popescu Tariceanu, ieri, la sustinere
Agricultura este unul dintre domeniile prioritare pentru Romania si, de aceea, bugetul pentru anul viitor prevede o crestere cu 20 la suta a resurselor financiare alocate acestui sector, a afirmat premierul Calin Popescu Tariceanu, ieri, la sustinerea proiectului Legii bugetului de stat si celei a asigurarilor sociale pe 2006. "Am alocat acestui domeniu cu 20 la suta mai multe resurse decat in anul 2005, dar, in acelasi timp, schimbam fundamental filozofia de acordare a subventiilor. Anul 2006 va reprezenta un an de tranzitie catre fondurile comunitare. Vom finanta programul <> pentru dezvoltarea microfermelor si vom sprijini comasarea suprafetelor agricole prin acordarea rentei viagere. Nu vom mai acorda progresiv subventii pe produs, ci vor incepe programele de finantare europene prin Agentia de Plati care a fost creata la nivelul Ministerului Agriculturii", a explicat primul-ministru. "Programele derulate de Ministerul Agriculturii vor permite scoaterea sectorului agricol din saracie si din subdezvoltare. In plus, prin aceste proiecte vom putea sa avem o agricultura competitiva pe piata europeana dupa aderarea la Uniunea Europeana, in anul 2007", a subliniat premierul Calin Popescu Tariceanu. Conform proiectului de buget discutat zilele acestea, 28.589 miliarde de lei vechi (805 milioane euro, la un curs de 35.500 lei /euro) sunt, teoretic, destinati agriculturii, in 2006. Bugetul Agriculturii pe 2005 a fost de 23.300 miliarde de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.