Un consortiu format din companiile Credit Suisse First Boston (CSFB), Linklaters si FRAI a castigat procesul de selectie a consultantului statului pentru privatizarea Romgaz Medias, a declarat, ieri, ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres. "
Un consortiu format din companiile Credit Suisse First Boston (CSFB), Linklaters si FRAI a castigat procesul de selectie a consultantului statului pentru privatizarea Romgaz Medias, a declarat, ieri, ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres. "Consortiul a fost declarat castigator si urmeaza negocierea contractului, care speram sa nu dureze mai mult de doua saptamani. CSFB este obisniut sa lucreze pe piata romaneasca, a fost consultant si la Petrom si la Distrigaz-uri, ca urmare nu vad o problema in a negocia", a declarat Seres, potrivit Mediafax. El a precizat ca un calendar de privatizare a Romgaz este dificil de anticipat in prezent. "In mod normal, tot ce inseamna evaluare, si mai ales evaluarea rezervelor Romgaz, ar dura patru - cinci luni, apoi ar urma sa fie prezentate concluziile si recomandarile consultantului pentru strategie si sa alegem o cale de privatizare. In orice caz, strategia privind privatizarea Romgaz va fi cu totul alta decat la alte procese similare din domeniul energiei", a mai spus Seres. 13 companii si consortii au fost incluse pe lista scurta de precalificare pentru acordarea contractului de furnizare de servicii de consultanta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.