Cresterea economica a Ungariei s-a accelerat in trimestrul al treilea la 4,6%, de la 4,1% in trimestrul anterior, dar avansul s-a datorat partial unei modificari a metodologiei de calcul, a anuntat Biroul Central pentru Statistica, transmite Mediafax
Cresterea economica a Ungariei s-a accelerat in trimestrul al treilea la 4,6%, de la 4,1% in trimestrul anterior, dar avansul s-a datorat partial unei modificari a metodologiei de calcul, a anuntat Biroul Central pentru Statistica, transmite Mediafax. Avansul de 4,6% este cu mult peste estimarile analistilor, care se asteptau la o crestere economica trimestriala de 3,8%. Potrivit unui comunicat al Ecostat, departamentul de cercetari al Biroului Central pentru Statistica, pe baza datelor ajustate la factorii sezonieri, economia ungara a consemnat o crestere de 1,1% fata de trimestrul anterior. Conform normelor europene, incepand cu luna octombrie serviciile de intermedieri financiare trebuie sa fie luate in calcul in mod diferit, fapt care a condus la modificarea datelor referitoare la cresterea Produsului Intern Brut, se arata in comunicat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.