Actionarii Rompetrol Rafinare au aprobat, luni, garantarea imprumutului de 25 milioane de lei (aproape 7 milioane de euro) acordat de catre BRD - Groupe Société Générale, prin instituirea de ipoteca asupra unor imobile, printre care un teren si z
Actionarii Rompetrol Rafinare au aprobat, luni, garantarea imprumutului de 25 milioane de lei (aproape 7 milioane de euro) acordat de catre BRD - Groupe Société Générale, prin instituirea de ipoteca asupra unor imobile, printre care un teren si zece statii de distributie de produse petroliere. Potrivit unui comunicat al companiei remis Bursei de Valori Bucuresti referitor la hotararile Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA), creditul - convenit la jumatatea lunii octombrie - va fi folosit pentru finantarea activitatii curente. Pe ordinea de zi a AGEA s-a mai aflat si aprobarea majorarii plafonului de credit obtinut anul trecut de la BRD pentru finantarea importurilor de titei, de la 45 de milioane de dolari la 65 de milioane de dolari (circa 55 milioane de euro). Facilitatea de credit va fi utilizata prin emiterea de acreditive pentru importul de materie prima. Si pentru aceasta operatiune vor fi constituite o serie de garantii, precum ipoteci asupra unor imobile si garantii reale mobiliare asupra stocurilor de titei importate si a produselor petroliere obtinute din titeiul importat, asupra sumelor de bani viitoare (incasari din vanzarea produselor petroliere) si asupra conturilor bancare deschise la banca finantatoare.Actionarii au mai aprobat garantarea de catre societate a tuturor obligatiilor asumate de Rompetrol Quality Control SRL, in baza creditului de tip overdraft pentru capital de lucru, in valoare de 800.000 de lei, acordat de Banca Transilvania. Pentru aceasta activitate se vor constitui garantii reale mobiliare asupra unor echipamente. Rompetrol Rafinare a obtinut in primele noua luni ale anului un profit net de 108 milioane dolari, fata de o pierdere de 17 milioane dolari in perioada similara a anului trecut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.