O banda infractionala specializata in jefuirea bancomatelor din spatiul Uniunii Europene a fost anihilata in urma schimbului de informatii dintre ofiterii Punctului National Focal din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor si reprezentantii
O banda infractionala specializata in jefuirea bancomatelor din spatiul Uniunii Europene a fost anihilata in urma schimbului de informatii dintre ofiterii Punctului National Focal din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor si reprezentantii structurilor similare din Franta, Germania, Luxemburg si Elvetia. Potrivit Biroului de presa al MAI, prejudiciul creat astfel s-a ridicat la peste 10 milioane de euro, banii fiind adusi in tara prin intermediul unor firme de transport sau prin expeditii postale.
Modul de operare al membrilor bandei era simplu: automatele bancare amplasate la intrarea in complexuri comerciale sau banci erau smulse cu ajutorul unor cabluri de otel prinse de masini, furate cu putin timp inainte de a fi utilizate astfel.
In ceea ce priveste "obiectivele", acestea erau alese in alte state decat cele de resedinta, pentru a ingreuna identificarea si retinerea faptasilor. Insa planurile le-au fost dejucate, iar cei sapte membri ai retelei, cu varste cuprinse intre 30 si 39 de ani, au fost arestati, urmand sa fie expulzati in Romania.
Coordonarea operatiunii, numita "Cazul Peniuc", s-a realizat la nivelul BKA Wiesbaden, iar schimbul de date si informatii cu autoritatile romane s-a realizat prin intermediul atasatului de Afaceri Interne al Ministerului Administratiei si Internelor in Germania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.