In ultimii trei ani, cei mai multi romani care pleaca in strainatate prin intermediul Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM), se duc in Germania, mai ales, ca lucratori sezonieri in agricultura. Astfel, in primele zece luni din 2005, circa
In ultimii trei ani, cei mai multi romani care pleaca in strainatate prin intermediul Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM), se duc in Germania, mai ales, ca lucratori sezonieri in agricultura. Astfel, in primele zece luni din 2005, circa 18.000 de romani au semnat astfel de contracte de munca, arata un comunicat de presa al Ministerului Muncii. In saptamanile urmatoare vor avea loc preselectii si inscrieri in banca de date a OMFM-ului, asa incat candidatii sa poata participa la interviul cu reprezentantii Centralei de Mediere a Fortei de Munca din Germania (ZAV), din decembrie 2005.
Acest interviu va selectiona circa 2.000 de persoane pentru munci sezoniere in agricultura, iar cei interesati se pot adresa birourilor OMFM. Coalitia de guvernare din Republica Federala Germania, intentioneaza sa reduca numarul permiselor de munca pentru lucratorii sezonieri straini, in special din agricultura, spre a-i atrage astfel pe germani in domenii cu salarii mici, deoarece somajul este foarte ridicat. Astfel, cei care participa la interviul OMFM beneficiaza de o oportunitate pe ultima suta de metri. Asta, deoarece, la anul, numarul sezonierilor straini va fi cu o treime mai mic fata de cel actual, potrivit presei germane.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.