Ultima saptamana a adus pe piata Bursei Electronice Rasdaq (BER) tranzactii cu 95,46 milioane de actiuni, iar valoarea totala a celor 2.922 de operatiuni a depasit suma de 51 de milioane lei noi.
Conform datelor centralizate de Rasdaq, capita

Ultima saptamana a adus pe piata Bursei Electronice Rasdaq (BER) tranzactii cu 95,46 milioane de actiuni, iar valoarea totala a celor 2.922 de operatiuni a depasit suma de 51 de milioane lei noi.
Conform datelor centralizate de Rasdaq, capitalizarea pietei a ajuns la 8,07 miliarde lei noi, respectiv 2,6 miliarde dolari sau 2,22 miliarde euro. In termeni valorici, cele mai tranzactionate societati in perioada mentionata au fost Asirom, cu tranzactii totale in valoare de 39,22 milioane lei noi, Biofarm SA, cu 5,87 milioane lei noi, Socep SA Constanta cu 681.343 lei noi si Braiconf Braila cu 327.280 lei noi.
Dupa numarul de tranzactii, in fruntea clasamentului se situeaza tot compania Biofarm SA, cu 394 tranzactii, urmata de Socep SA Constanta cu 183 tranzactii, Vega Rompetrol Bucuresti cu 145 tranzactii, Braiconf Braila cu 110 tranzactii.
In ceea ce priveste capitalizarea bursiera, pe primul loc se situeaza societatea Asigurarea Romaneasca Asirom SA Bucuresti cu o valoare raportata de 112,26 milioane dolari (4,31 la suta din piata), urmata de Eurom Bank cu 65,39 milioane dolari (2,51 la suta) si Biofarm SA cu 62,65 milioane dolari (2,4 la suta). Dupa instabilitatile inregistrate in ultima perioada, saptamana trecuta doi dintre indicii bursieri au inregistrat usoare aprecieri. Astfel, indicele Rasdaq Composit s-a apreciat cu 3,2 procente fata de prima saptamana a lunii, iar indicele RAQ - I a crescut cu 0,9 la suta. La polul opus, Indicele RAQ - II a inregistrat o depreciere de peste 3 procente.

Actiunile Braiconf oscileaza

Prima categorie a BER a fost dominata de actiunile Braiconf Braila (BRCR), care a inceput saptamana trecuta prin atingerea unui nou minim istoric. In sedinta de luni, titlurile BRCR au inregistrat o depreciere de aproximativ 15 la suta, la inchiderea pietei fiind cotate la 0,4750 lei noi.
Si tot in prima zi a saptamanii trecute, Braiconf a fost cel mai tranzactionat titlu, cele 346 de mii de actiuni echivaland cu aproape jumatate din volumul total raportat. Spre sfarsitul saptamanii, actiunile BRCR au crescut usor, fiind cotate la 0,4900 RON pe titlu. Actiunile companiei Socep Constanta vor fi oprite de la tranzactionare azi, in vederea efectuarii transferului la BVB, listarea pe aceasta piata fiind programata pentru sfarsitul acestei saptamani.

Volum record pentru Asirom

Mijlocul saptamanii trecute a insemnat pentru Asigurarea Romaneasca - Asirom (ASRA) un volum record de tranzactionare, de 64 de milioane de actiuni, adica 10 la suta din capitalul social al companiei. O data cu cresterea volumului de actiuni, cursul revine la un maxim istoric de 0,57 RON pe actiune, cotatie atinsa in luna februarie a acestui an.
Volumul total al actiunilor tranzactionate in aceasta perioada se ridica la peste 71 de milioane de actiuni, valoarea raportata fiind de 39,22 de milioane de lei (76 la suta din valoarea totala a tranzactiilor efectuate saptamana trecuta in piata).

Cotatiile Biofarm sunt in crestere

Compania Biofarm Bucuresti (BIOF) a inchis saptamana trecuta in crestere, la 0,54 lei noi pe actiune, dupa ce joi se anuntase suspendarea de la tranzactionare in data de 15 noiembrie, in vederea transferului pe piata Bursei de Valori Bucuresti in data de 22 noiembrie. In perioada de referinta, numarul societatilor tranzactionabile s-a cifrat la 1.820 si au fost delistate trei companii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.