Consiliul de Administratie al companiei Petrom SA (SNP) a aprobat in sedinta din 8 noiembrie restructurarea contabila a capitalurilor proprii, decizie care are drept rezultat o imagine imbunatatita si justa a bilantului. Totodata, prin aceasta decizi
Consiliul de Administratie al companiei Petrom SA (SNP) a aprobat in sedinta din 8 noiembrie restructurarea contabila a capitalurilor proprii, decizie care are drept rezultat o imagine imbunatatita si justa a bilantului. Totodata, prin aceasta decizie s-a realizat si o mai mare transparenta a capitalurilor proprii de care dispune compania.
Pierderile raportate anii trecuti, in valoare de 3.048.665.900 RON, vor fi diminuate in masura maxima permisa prin compensarea cu sumele existente in rezerva de reevaluare (697.898.500 RON) si cu sumele din contul de prime de emisiune a caror valoare se ridica la peste doua miliarde de lei noi. Dupa implementarea acestei compensari, pierderea ramasa se va situa in jurul valorii de 290 de milioane de RON. Conform comunicatului Consiliului de Administratie, operatiunea va fi reflectata in situatiile financiare audiate pentru anul 2005, care vor fi supuse aprobarii Adunarii Generale a Actionarilor. Gratie acestei decizii, compania are posibilitatea de a se plasa intr-o pozitie favorabila pentru inceperea distribuirii de dividende.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.