Gripa aviara revine la doar doua zile dupa ce a fost declarat inchis primul focar din Romania, din localitatea Ceamurlia de Jos. Virusul H5 a fost identificat, in noaptea de duminica spre luni, la patru gaini din localitatea Caraorman din Delta Dunar
Gripa aviara revine la doar doua zile dupa ce a fost declarat inchis primul focar din Romania, din localitatea Ceamurlia de Jos. Virusul H5 a fost identificat, in noaptea de duminica spre luni, la patru gaini din localitatea Caraorman din Delta Dunarii.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, localitatea are circa 110 gospodarii, cu un numar total de 2.000 de pasari. Intrucat nu exista o cale rutiera de acces catre Caraorman, carantina va fi impusa doar pe calea apei.
Autoritatile au inceput ieri actiunile de ucidere si incinerare a pasarilor, cu plata despagubirilor catre proprietari. De asemenea, pasarile domestice vor fi tinute in spatii inchise, iar medicii veterinari le vor face examene clinice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.