Raportorul pentru Romania al Parlamentului European indeamna tarile Uniunii sa ratifice mai repede Tratatul de aderare al tandemului romano-bulgar. Solicitarea sa este inclusa intr-o rezolutie pe care oficialul a citit-o aseara in forul european si c
Raportorul pentru Romania al Parlamentului European indeamna tarile Uniunii sa ratifice mai repede Tratatul de aderare al tandemului romano-bulgar. Solicitarea sa este inclusa intr-o rezolutie pe care oficialul a citit-o aseara in forul european si care urma sa fie adoptata de PE. "Cerem tarilor membre ale Uniunii care nu au ratificat Tratatul de aderare al Romaniei sa o faca in cel mai scurt timp", se scrie in proiectul rezolutiei. Imboldul vine intr-un moment bun pentru Romania pentru ca, pana acum, doar cinci Parlamente europene au ratificat tratatul, iar restul, mai ales cele ale tarilor importante, asteapta primavara anului viitor, cand se va decide daca al cincilea val de aderare va avea loc in 2007 sau 2008. Un alt punct inportant atins in rezolutia lui Moscovici se refera la unitatea tandemului romano-bulgar. "Aderarea Romaniei si Bulgariei se face intr-o maniera solidara", se spune in raport, risipind speculatiile privind eventuala decuplare a celor doua tari.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.