Centrala Nationala Miniera (CNM) a cerut de la Ministerul Transporturilor, contra cost, cateva garnituri de tren pentru mitingul pe care-l vor organiza minerii, pe 25 noiembrie, in Bucuresti, a declarat Marin Condescu, liderul CNM. Sindicatele ii cer
Centrala Nationala Miniera (CNM) a cerut de la Ministerul Transporturilor, contra cost, cateva garnituri de tren pentru mitingul pe care-l vor organiza minerii, pe 25 noiembrie, in Bucuresti, a declarat Marin Condescu, liderul CNM. Sindicatele ii cer ministrului Gheorghe Dobre, trei trenuri cu 15 vagoane care sa plece de la Targu Jiu si doua trenuri cu 15 vagoane care sa plece din Baia Mare. In plus, alte trenuri cu cate zece sau 15 vagoane, pentru minerii din Deva, Izvorul Muresului sau Gura Humorului. Daca vor fi refuzati, minerii vor veni individual la Bucuresti si tot vor organiza pasnic mitingul de protest, a adaugat Condescu. Primaria Capitalei a respins cererea CNM de organizare a mitingului de protest din Bucuresti, in 25 noiembrie, a precizat liderul sindical. Municipalitatea a fost ingrijorata de posibila sosire a 10.000 de mineri si a acceptat ca putin peste o mie de mineri sa vina si sa protesteze, in grupuri de cel mult 200 de persoane la Guvern si in fata sediilor partidelor aflate la putere: "Pentru a organiza un miting de o asemenea amploare, ai nevoie de anumite conditii - toalete publice, alternative de trafic rutier si pietonal - care, pana acum, nu sunt intrunite. Discutiile au ramas deschise", a spus Dumitru Stanescu, secretarul general al Primariei Capitalei.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.