Contractul pentru proiectul imobiliar Esplanada din zona centrala a Capitalei va fi semnat cu compania TriGranit in primavara anului viitor, astfel incat lucrarile de constructie sa fie initiate la inceputul anului 2006, a declarat, ieri, Laszlo Borb
Contractul pentru proiectul imobiliar Esplanada din zona centrala a Capitalei va fi semnat cu compania TriGranit in primavara anului viitor, astfel incat lucrarile de constructie sa fie initiate la inceputul anului 2006, a declarat, ieri, Laszlo Borbely, ministru delegat pentru Lucrari Publice.
El a precizat ca TriGranit a castigat proiectul de parteneriat public-privat in urma unei licitatii si va asigura finantarea lucrarilor cu sume de pana la 800 de milioane de euro.
"Sper ca va fi acolo un cartier emblematic pentru Bucuresti. Este in discutie si cuprinderea in proiect a cladirii Bibliotecii Nationale, insa trebuie sa gasim modalitatea prin care sa facem asta, eventual printr-o noua licitatie", a spus Borbely.
Noul proiect ar urma sa beneficieze si de o statie de metrou, care va lega ansamblul de statia Unirii. Borbely a precizat ca proprietarii de terenuri pe amplasamentul Esplanada vor fi despagubiti, potrivit legislatiei.
Potrivit proiectului Esplanada, ansamblul va cuprinde spatii de birouri cu o suprafata de 75.000 de metri patrati, locuinte dezvoltate pe o arie de 30.000 de metri patrati si spatii comerciale insumand 40.000 de metri patrati.
Potrivit celor mai recente date prezentate de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), proiectul va fi completat cu spatii hoteliere de 20.000 de metri patrati, iar intregul ansamblu va fi deservit de parcari amenajate pe o suprafata de 110.000 metri patrati.
Realizat pe mai multe niveluri supra si subterane, cu o valoare estimata intre 800 de milioane de euro si un miliard de euro, proiectul va cuprinde constructii cu inaltime maxima de 20 de etaje.
Terenul pe care va fi dezvoltat proiectul, aflat in proprietatea MTCT, are o suprafata de peste 107.000 de metri patrati si este delimitat de strazile Unirii, Octavian Goga, Nerva Traian si Mircea Voda.
TriGranit Development Corporation, fondata in 1997, este o companie cu capital american, canadian, britanic si maghiar, care activeaza in domeniul tranzactiilor imobiliare in centrul si estul Europei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.