Bursa Romana de Marfuri (BRM) a inregistrat saptamana trecuta 21 proceduri de achizitii in valoare de peste 3 milioane dolari, la care imbunatatirea totala a preturilor s-a cifrat la aproape 750.000 dolari, se specifica in comunicatul transmis de BRM
Bursa Romana de Marfuri (BRM) a inregistrat saptamana trecuta 21 proceduri de achizitii in valoare de peste 3 milioane dolari, la care imbunatatirea totala a preturilor s-a cifrat la aproape 750.000 dolari, se specifica in comunicatul transmis de BRM.
Cea mai mare valoare de tranzactionare, aproximativ 1,2 milioane de dolari, a fost inregistrata in cadrul licitatiei ordonate de Radet, care a achizitionat 4.000 de tone de materiale refolosibile. Imbunatatirea de pret realizata prin diferenta favorabila dintre valoarea solicitata in oferta financiara si cea de adjudecare de aproape 480.000 USD.
O alta valoare semnificativa a contractelor de achizitie a fost inregistrata de CFR Marfa, care a achizitionat uleiuri minerale si servicii pentru efectuarea de probe pentru apa uzata, sol, noxe si zgomot, in valoare de 900.000 de dolari. La licitatia organizata pentru achizitia de servicii, imbunatatirea de pret rezultata din pretul de adjudecare a fost de 41,37 la suta.
Printre contractele de achizitii efectuate in ultima saptamana, valori importante au fost inregistrate in cazul CFR Calatori, care a realizat o valoare totala a tranzactiilor de aproape 380.000 dolari si in cazul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, cu 2 proceduri de achizitii de aproximativ 190.000 dolari. In ceea ce priveste activitatea terminalelor teritoriale ale BRM, valoarea vanzarilor si a achizitiilor efectuate prin intermediul acestora a fost de aproximativ 900.000 dolari.
Principalele marfuri tranzactionate in tara au fost produsele metalurgice, acumulatorii auto, vagoane, tamplarie, PVC. Nu mai putin importante au fost serviciile, cele mai cautate fiind serviciile de reparatii curente la statiile de cai ferate, reparatiile de vagoane si echipamentele si dispozitivele de lucru si protectie. Pe primul loc in topul terminalelor BRM realizat pentru saptamana trecuta s-a situat terminalul Craiova, cu o valoare totala a contractelor de aproape 650.000 dolari, urmat de terminalele din Iasi si Cluj-Napoca.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.