Biroul Permanent National al Partidului Social Democrat (PSD) a primit, ieri, o avertizare din partea Institutului Social Democrat "Ovidiu Sincai" (ISD) privind "intensificarea comportamentului autoritar" al presedintelui Traian Basescu, alaturi de u
Biroul Permanent National al Partidului Social Democrat (PSD) a primit, ieri, o avertizare din partea Institutului Social Democrat "Ovidiu Sincai" (ISD) privind "intensificarea comportamentului autoritar" al presedintelui Traian Basescu, alaturi de unele recomandari privind comportamentul social-democratilor.
Avertizarea se refera in principal la faptul ca Traian Basescu pregateste modificarea raportului de forte de pe scena politica romaneasca in favoarea sa, prin miscari de ordin tactic si pregatirea unei strategii pe termen mediu si lung, au declarat Agentiei Rompres surse din PSD. "Principalul obiectiv pe termen scurt al lui Traian Basescu este distrugerea gruparii Patriciu-Tariceanu din PNL, pentru a putea forma din acest partid o "formatiune leguma" manipulabila in folosul presedintelui. Rezistenta neasteptata a primului-ministru la presiunile politice si mediatice la care a fost supus permanent in ultimele patru luni l-a determinat pe Traian Basescu sa recurga la o noua tactica - lovitura de stat sindicala. Nu credem ca este intamplator faptul ca toate grevele sau amenintarile cu greva vin din partea unor sindicate care activeaza in zone administrate de ministrii PD: educatie, transporturi, functionari publici. Dorinta lui Traian Basescu este de a crea o presiune sociala atat de mare incat sa provoace intr-un fel sau altul demisia primului-ministru", se arata in avertizarea ISD.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.