Fostul primar al Clujului, senatorul PRM Gheorghe Funar, s-a prezentat, ieri, in fata procurorilor instantei supreme pentru a da detalii in legatura cu retrocedarea unei case preluate in mod abuziv in 1950, ne-au informat surse judiciare.
Cazu
Fostul primar al Clujului, senatorul PRM Gheorghe Funar, s-a prezentat, ieri, in fata procurorilor instantei supreme pentru a da detalii in legatura cu retrocedarea unei case preluate in mod abuziv in 1950, ne-au informat surse judiciare.
Cazul a fost instrumentat, initial, de procurorii clujeni, care si-au declinat competenta in favoarea celor de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Surse judiciare ne-au precizat ca, desi urmarirea penala in acest caz a demarat in luna iunie 2004, fostului primar Gheorghe Funar i-au fost aduse oficial la cunostinta sesizarile abia la data de 8 noiembrie 2005. Venit fara avocat la sediul Parchetului, Funar le-a cerut atunci anchetatorilor un ragaz de cateva zile pentru a le cere avocatilor sai sa-l insoteasca.
Fostul edil s-a prezentat ieri dimineata in fata anchetatorilor insotit de doi avocati, fiind audiat in legatura cu o plangere formulata impotriva lui pentru ca a refuzat sa puna in aplicare o hotarare definitiva si irevocabila privind retrocedarea casei respective. Senatorul PRM a sustinut, insa, ca imobilul a fost obtinut ilegal, fiind construit de stat fara ca familia care solicita retrocedarea sa fi contribuit "macar cu o caramida la ridicarea ei".
La iesirea de la audieri, Gheorghe Funar a declarat, citat de Mediafax, ca, tot ieri, a dat procurorilor o declaratie in legatura cu un alt dosar in care este cercetat, referitor la obtinerea unui spatiu comercial de catre o persoana care a pretins ca este revolutionar.
Funar a explicat ca a refuzat sa-si dea acordul privind atribuirea spatiului, motiv pentru care "revolutionarul" a facut plangere penala impotriva lui. Potrivit spuselor sale, declaratia data ieri procurorilor a fost facuta "pentru a-i ajuta", avand in vedere ca, in acest caz, anchetatorii clujeni au dispus neinceperea urmaririi penale fata de el.
Surse judiciare sustin ca senatorul PRM este cercetat in trei dosare de catre procurorii instantei supreme, ancheta fiind in faza actelor premergatoare inceperii urmaririi penale. Acuzatiile din cele trei dosare s-ar referi la abuz in serviciu, fals si, respectiv, insulta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.