Patronul unei firme din Timisoara este cercetat de ofiterii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor si procurori, dupa ce comisarii Garzii Financiare au descoperit o teapa de aproximativ 10 milioane de dolari.
Ancheta in acest caz a fost de

Patronul unei firme din Timisoara este cercetat de ofiterii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor si procurori, dupa ce comisarii Garzii Financiare au descoperit o teapa de aproximativ 10 milioane de dolari.
Ancheta in acest caz a fost demarata recent, in urma unei sesizari depuse de comisarii Garzii Financiare privind o frauda de 297 miliarde de lei creata de patronul firmei timisorene "Bavati" SRL. Informatia ne-a fost furnizata, ieri, de catre purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Timis, comisarul Serban Pittner, cu precizarea ca cercetarile sunt continuate de ofiterii de la Investigarea Fraudelor, impreuna cu procurori coordonatori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Timis.
Patronul SC Bavati SRL, Catalin Adrian Baltoiu, domiciliat in Teleorman, a fost dat in urmarire locala, avand in vedere ca se sustrage anchetei, dar, din verificarile efectuate la frontiera, nu exista indicii ca acesta ar fi iesit legal din tara.
Pe de alta parte, procurorul care se ocupa de acest caz vrea sa-l audieze, desi, potrivit spuselor sale, are suficiente dovezi pentru a incepe urmarirea penala impotriva lui.

Sediu fals pe strada Ion Ionescu de la Brad

Comisarii Garzii Financiare din Timis au primit, in primavara acestui an, o solicitare de la omologii lor constanteni, privind verificarea unei facturi de peste trei miliarde de lei emisa de o societate din municipiu.
"SC Bavati SRL, societate al carei obiect de activitate declarat la Ministerul Finantelor este comertul cu ridicata al cerealelor, semintelor si furajelor, a emis o factura fiscala de 3,219 miliarde de lei catre firma SC Global Interstar Constanta, iar acestia din urma au sesizat Garda Financiara", ne-a declarat ieri comisarul sef al Garzii Financiare din Timis, Ioan Olari.
Astfel, din primele verificari efectuate la Registrul Comertului si la Finante, comisarii au descoperit ca firma are drept asociat unic pe teleormaneanul Catalin Adrian Baltoiu, domiciliat in Rosiorii de Vede, strada Pacii nr. 1 si ca, in octombrie 2003, si-a inregistrat societatea cu sediul declarat pe strada Ion Ionescu de la Brad nr. 27 A din Timisoara.
Insa, mergand la adresa respectiva, comisarii au fost surprinsi sa afle ca, acolo, functioneaza o alta societate. "Atunci am banuit ca este vorba despre o firma-fantoma. Baltoiu inchiriase spatiul pentru numai sase luni si in afara persoanei cu care incheiase contractul nu-l mai vazuse nimeni", ne-a mai spus Ioan Olari.
Ulterior, continuand verificarile pentru a da de urma facturii emise catre SC Global Interstar Constanta, comisarii au aflat ca patronul SC Bavati SRL Timisoara ridicase 250 de documente cu regim special de la Finante si ca printre acestea se afla si factura de 3,2 miliarde de lei.
"In baza acestor dovezi, la data de 26 mai 2005, am sesizat penal Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara", ne-a mai spus Ioan Olari.
Potrivit Ministerului Finantelor Publice, firma SC Bavati SRL Timisoara a fost inregistrata la data de 9 iulie 2003, dar nu a depus nici o declaratie de plata in perioada decembrie 2003 - august 2005. Mai mult, conform documentelor de la Registrul Comertului, Bavati SRL are un capital social minim de doua milioane de lei si nu are un sediu propriu. Acest lucru face extrem de dificila recuperarea prejudiciului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.