Dupa patru sedinte consecutive de scadere, ieri euro a reinceput sa creasca, in lipsa interventiilor BNR in piata monetara.
S-a dovedit astfel faptul ca aprecierea leului a fost cauzata, pe langa mentinerea unei cereri mai consistente, de spec
Dupa patru sedinte consecutive de scadere, ieri euro a reinceput sa creasca, in lipsa interventiilor BNR in piata monetara.
S-a dovedit astfel faptul ca aprecierea leului a fost cauzata, pe langa mentinerea unei cereri mai consistente, de speculatiile bancilor.
"Dupa un inceput de zi calm, imediat dupa anuntarea cursului, cotatiile au inceput sa o ia razna. In zilele urmatoare este posibil ca euro sa revina peste pragul de 3,65 lei, doar o noua interventie pe segmentul monetar al BNR putand sa inverseze trendul", a declarat un dealer.
Cursul euro a urcat de la 3,6255 la 3,6375 lei. Deschiderea s-a facut la valori comparabile cu cele de vineri, 3,63 - 3,6350 lei, care a fost urmata de un minim de 3,6270 - 3,6320 lei. In schimb, ultimele cotatii au fost de 3,6550 - 3,6610 lei.
Dolarul se mentine in apropierea pragului de 3,1 lei, cursul urcand ieri de la 3,0809 la 3,0967 lei, la aceasta evolutie contribuind si paritatea euro/dolar.
Ieri, euro a fluctuat pe pietele europene intre 1,1719 si 1,1773 dolari, pentru ca deschiderea celor americane sa aduca un minim de 1,1688 dolari, unul dintre cele mai scazute niveluri ale ultimilor doi ani.
Analistii considera ca dolarul isi va mentine tendinta apreciativa, atata vreme cat diferentialul intre dobanzi va continua sa fie mare, cele americane fiind duble comparativ cu cele europene. Pe de alta parte, la scaderea euro contribuie si situatia tensionata din Franta.
Pe piata londoneza a aurului, pretul unciei a urcat la aproape 480 de dolari, fata de 467 dolari, vineri seara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.