Cu ocazia Zilei Internationale a Diabetului, la Palatul Sutu (Muzeul Municipiului Bucuresti) are loc azi Expo Diabet 2005 - Targul de informare si de consiliere despre diabet, eveniment organizat de Primaria Sectorului 2 si Institutul de Nutritie si
Cu ocazia Zilei Internationale a Diabetului, la Palatul Sutu (Muzeul Municipiului Bucuresti) are loc azi Expo Diabet 2005 - Targul de informare si de consiliere despre diabet, eveniment organizat de Primaria Sectorului 2 si Institutul de Nutritie si Boli Metabolice "N.C. Paulescu".
Deschiderea targului are loc la ora 11.00, in prezenta profesorului doctor Constantin Ionescu Tirgoviste, directorul Institutului de Nutritie si Boli Metabolice "N.C. Paulescu". Organizat in premiera pentru societatea romaneasca, Expo Diabet 2005 se adreseaza atat bolnavilor de diabet si familiilor acestora, cat si celor care vor sa afle mai multe informatii despre prevenirea acestei boli.
Vizitatorii Expo Diabet vor avea posibilitatea sa-si masoare gratuit glicemia si tensiunea, sub supravegherea medicilor specialisti din cadrul Institutului N.C. Paulescu, ai Ambulantei BGS si respectiv ai Top Diagnostics si Zyrcon Medical.
Acest targ reuneste, intr-un cadru mai putin formal, medicina traditionala, medicina homeopata, tratamentele alternative, dar si muzica, teatrul si grafica, toate pentru un tratament al trupului si spiritului.
Targul isi propune si cresterea gradului de informare cu privire la riscurile la care este expus organismul diabeticului (arterita, tulburari de vedere etc.). In acest sens, vizitatorii vor primi materiale informationale (brosuri, pliante) care vor cuprinde date despre diabet si complicatiile sale.
Din pacate, numarul cazurilor de diabet a crescut vertiginos in ultimii ani, devenind la fel de numeroase ca maladiile cardiace, de pe urma carora isi pierd viata cei mai multi romani. Printre principalele cauze se numara alimentatia, hrana excesiva si nesanatoasa, care afecteaza in principal adultii, dar si copiii, care sufera de pe urma imbolnavirii pancreasului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.