Aproape 200.000 de romani vor primi, in scurt timp, bani pentru a-si instala in case arzatoare automate sau pentru a-si inlocui sobele ineficiente cu centrale termice, dupa ce vor fi publicate normele metodologice si vor fi tiparite bonurile valorice
Aproape 200.000 de romani vor primi, in scurt timp, bani pentru a-si instala in case arzatoare automate sau pentru a-si inlocui sobele ineficiente cu centrale termice, dupa ce vor fi publicate normele metodologice si vor fi tiparite bonurile valorice prin care se acorda acest ajutor. Statul roman acorda 1.000 de lei noi pentru achizitionarea unei centrale termice, sau 200 de lei pentru un arzator automatizat, iar numarul maxim de arzatoare ce pot fi achizitionate la o familie este de trei. Cei care beneficiaza de acest program sunt persoanele singure si familiile cu un venit pe membru de familie de cel mult 310 lei noi, au contract individual de furnizare a gazelor naturale si se incalzesc inca cu ajutorul sobelor de teracota pe baza de gaze. Pentru a primi banii, trebuie obtinut un aviz tehnic de la furnizorul de gaze si contactata o firma autorizata de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) - si/sau de Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat (ISCIR), firma ce va realiza proiectul instalatiei, a afirmat Dana Sofia, director executiv al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Centrale Termice (APICT). Apoi se depune un dosar cu cele doua documente si o cerere, la directia teritoriala de munca de care apartine solicitantul. Directia va verifica daca acesta se incadreaza in conditiile legii si va raspunde in 15 zile. Raspunsul pozitiv va fi insotit de bonul valoric, iar acesta poate fi utilizat pentru achizitionarea centralei sau a arzatoarelor, sau pentru realizarea instalatiei de gaz si incalzire.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.