Charlie McCreevy, comisarul european pentru problemele pietelor interne, a declarat, la Bruxelles, ca nu este si nici nu va fi inclusa in agenda UE o armonizare a impozitelor la nivelul Uniunii Europene, subliniind ca o competitie intre tarile membre
Charlie McCreevy, comisarul european pentru problemele pietelor interne, a declarat, la Bruxelles, ca nu este si nici nu va fi inclusa in agenda UE o armonizare a impozitelor la nivelul Uniunii Europene, subliniind ca o competitie intre tarile membre in materie de taxe "este sanatoasa". McCreevy, citat de cotidianul britanic "The Financial Times", si-a exprimat totodata indoiala privind sansele de succes ale unei initiative a lui Laszlo Kovacs, comisarul european pentru impozite si taxe, ce vizeaza crearea unei baze comune de impozitare in tarile UE, in maxim 3-4 ani. Pentru a ajunge la o astfel de baza comuna de impozitare, a spus McCreevy, avem nevoie inainte de toate sa stabilim care profituri sunt impozabile, lucru inca greu de solutionat. Politica in domeniul impozitelor, sublinia la randul sau EUobserver, este considerata elementul-cheie al competentelor nationale in UE si nu putini sunt cei ce se opun ferm unei armonizari a impozitelor la nivelul Uniunii. Irlanda, de pilda, reamintea McCreevy, a beneficiat de impozitele sale scazute pentru a atrage investitii straine, iar acest exemplu vor sa-l urmeze tarile mai sarace din centrul si estul Europei. Ivan Miklos, ministrul slovac de Finante, declara recent ca nu garanteaza ca vor fi identificate macar trei tari ale UE care sa fie de acord, in acest moment, cu propunerea lui Kovacs.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.