Strategia nationala pentru export a fost finalizata, urmand sa fie adoptata de Guvern pana la sfarsitul anului in curs, a declarat sambata, la Deva, ministrul delegat pentru Comert, Iuliu Winkler. Potrivit acestuia, la sfarsitul anului in curs export
Strategia nationala pentru export a fost finalizata, urmand sa fie adoptata de Guvern pana la sfarsitul anului in curs, a declarat sambata, la Deva, ministrul delegat pentru Comert, Iuliu Winkler. Potrivit acestuia, la sfarsitul anului in curs exporturile romanesti ar putea ajunge la valoarea totala de 25 miliarde euro. In primele noua luni ale anului, acestea s-au ridicat la valoarea de 16,4 miliarde euro, in timp ce importurile s-au cifrat la 23 miliarde euro. Exporturile Romaniei sunt prognozate a atinge in 2006 valoarea de 28,75 miliarde euro, in crestere cu 14 la suta fata de acest an, a mai declarat Winkler. In pofida acestei cresteri, balanta comerciala a Romaniei, anul viitor, va fi negativa, deoarece se estimeaza o majorare a importurilor cu 15,8 la suta, acestea urmand sa atinga valoarea de 38 miliarde euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.